NU: ZUMBA

Har bokat in mig på ett zumba pass ikväll så lika bra att jag traskar bort till sporthallen nu för passet börjar om en stund. Ska köpa mig ett träningskort när jag väl är där och det varar enda till midsommar. Så nu ska jag börja träna på allvar igen, skönt!!
 

VÅR NYHETER BY HM


MAN BLIR JU LAGOM IRRITERAD

Godmorgon!
Sitter just nu med frukost vid tvn och tänkte kolla på ett avsnitt Gossip Girl. Jag är snart klar med säsong två och ska börja på trean, och nu när jag kollar på denna serien frågar jag mig själv varför jag inte kollat på den innan.. för bra är den ju!
 
Annars så har jag bokat tvättstugan hela förmiddagen till 14 i eftermiddag. Jag hade ju bokat tid igår eftermiddag men någon tog min tvätt tid ifrån mig.. blir lagom sur på det. Och i morse när första tvätten var klar och jag skulle hänga upp det i torkrummet, så ser jag att de som tvättade igår har fortfarande tvätt upphängd på min tid.. om jag bara visste vilka det var så hade jag knackat på deras dörr, men tyvärr har jag igen aning. Får väl ta och boka en tid på söndag igen för all min tvätt kommer inte få plats i torkrummet när deras tvätt tar upp halva rummet.
Ikväll har jag i vilket fall bokat in mig på ett Zumba pass, och då ska jag även köpa mig ett träningskort. Nu ska jag börja träna på allvar igen!!
 
 
 

PRESENTER FRÅN MORMOR

När jag var hemma i Halmstad i helgen så låg det ett paket där hemma som mormor hade varit och lämnat. Ett rivjärn och två kökshanddukar från Eva Solo. Åh, vad glad jag är över de fina presenterna! Tack igen snälla, rara mormor. 
 

FRUKOST FRAMFÖR GOSSIP GIRL

Började morgonen med att kika på Vakna med NRJ. Jag får alltid en lika bra start på dagen med dem på tvn. Därefter gjorde jag mig en riktigt god frukost och kikade på ett avsnitt utav Gossip Girl. Fixade i ordning en skål med Turkisk yoghurt, müsli & hallon på toppen. Till det gjorde jag även en ost & tomat omelett.
Nu är jag mätt och go i magen och tänkte ställa mig och diska. Har bokat tvättstugan hela eftermiddagen så vi 14 och framåt är det där jag kommer ägna min tid. En köttfärssås ska även göras lite senare då det är de som serveras här hemma ikväll.
 

MYS MITT I VECKAN

Gokväll!
Just nu har jag hoppat i ett utav mina nya pyjamas set och virat filtet om mig. Maten ligger i magen och ikväll blev det gryta här hemma. Första gången vi gjorde det någonsin och wow, vi lyckades verkligen!!
Hade tänkt göra mig en kopp kvälls te nu och mumsa på lite vindruvor och kiwi. Martin ska snart åka och träna tennis och är på träningen i två timmar. Så tvn har jag för mig själv ikväll. Då det blir både Farmen, Bygglov och Hollywoodfruarna.
 

I MITT HM PAKET

Jag fick ju som sagt ett Hm paket hem till mig nu i veckan. Det hade jag längtat efter men tyvärr fick jag skicka tillbaka ett par jeans som inte alls passade.
Annars så var det inte så mycket vårkläder jag beställde hem utan snarare behövliga saker. Eftersom jag gått ner en del i vikt så har jag inget sovset/pyjamas som passar mig längre. Så två nya sovset fick det bli samt en fin bikini till sommaren.
 

FRÅGOR ANGÅENDE MIN NYA LÖPARJACKA

Fick en del frågor igår om min nya löparjacka jag köpte när jag och Martin var i Jönköping förrförra helgen. Den är i vilket fall köpt inne på Stadium och har precis kommit in i butik. Den kostade 499:- och är värd varenda krona.
Materialet är stretch och sitter tajt om kroppen. Ett material som andas väldigt bra med andra ord! 
 

29 JANUARI 2013

Dagens planer är inte många. Har nyligen ätit frukost och kollat på en film, Trubbel i paradiset. Annars så tänkte jag gå ner till tvättstugan och se om det finns en ledig tid för i eftermiddag. Vi har en stor tvätthög här hemma som måste bli ren. Annars så hade jag tänkt att köra ett eller två träningspass här hemma, sen ska jag även maila träningsgruppen här i Anderstorp. Så grymt sugen att börja träna här så som jag tränade innan när jag bodde i Halmstad.
 

NY LÖPARJACKA

Denna svarta och rosa löparjacka fick också följa med mig hem från a6. Jag har en löparjacka sen innan men den är så himla tunn att det blir en mer jacka för våren och sommaren om det skulle behövas. Denna är lite tjockare och är faktiskt perfekt att ha på sig nu i vintern om man har något extra på sig under.
 

EFTER 11 TIMMARS SÖMN

Godmorgon
Efter jag hade gjort mitt inlägg igårkväll kände jag mig inte alls kry, så det blev ingen söndagsfilm för min del. Eftersom jag inte hade sovit så många timmar natten till i söndag, närmare bestämt endast 4-5 timmar eftersom jag kom hem 04 på morgonen efter en sjukt rolig utekväll med tjejerna.
Så Martin bäddade om mig redan vid halv 10 igårkväll och jag vaknade bara för en stund sen. Idag är jag utvilad och pigg, skönt. Känner mig dock stel och har ont på kroppen, jag hoppas inte att det är en sjukdom som är på gång!
 
Idag ska jag inte göra någonting. Vila upp mig tänkte jag. När Martin kommer hem från jobbet ska vi åka och storhandla direkt. Så det är väl det enda vettiga jag ska göra idag :)
 

SÖNDAGSKVÄLL

Just nu ligger jag utslagen i soffan. Det blev inte många timmars sömn inatt då jag var hemma vid 04 på morgonen och sov endast 4-5 timmar. Kommer sova som en stock inatt!

Just nu sitter vi i soffan och har precis ätit toast. Ska kolla på lite tv nu ikväll och även en utav söndagsfilmerna som kommer lite senare, sen ska jag sova som en gris!
Ha en bra söndagskväll!


DAGENS 23/1

Jeans - Gina Tricot, Stickad tröja - Vila, Halsband - Bik Bok, Boots - Dina Sko

TA VARA PÅ TIDEN

Jag hade en otroligt bra kväll igår med de bästa tjejerna. Kvällen började med en varsin pizza hemma hos Amanda, en god cider och så mycket prat till det, innan förfesten började. Hade saknat dem alla så himla mycket.. börjar kännas nu att vi bor 10 mil ifrån varandra, men det kändes väldigt skönt att få en hel lördags kväll med dem och även några timmar in på söndags morgonen.
Vi var som sagt ute igår kväll och såå roligt jag hade det. Vi har otroligt roligt tillsammans när vi är med varandra och jag ser fram emot nästa gång vi ses.
 
Men nu ska jag ta vara på tiden och umgås med familjen hemma hos mamma innan mamma är snäll och kör mig ändan hem till Martins föräldrar. Vi stannar till hos pappa en snabbis också så ska jag hämta en sak och krama om familjen där hemma.
Tråkigt att jag redan ska åka hem men jag känner redan nu att jag fått ny energi av att träffa familjen och vännerna. 
Innan jag och mamma sätter oss i bilen, ska mamma laga min favoritmat, ädelost kyckling.. mums!! 
 

NATTEN ÄR VACKER, DU ÄR SOM NATTEN

Händerna upp i luften. Vi ska bli fulla, livet är meningslöst
 

MOT ÄLSKADE HALMSTAD

Godmorgon.
Denna morgonen vaknade jag med ett stort léende över att äntligen åka hem till Halmstad. Ibland saknar jag min familj och mina vänner så att det gör ont men idag ska jag äntligen få träffa dem allihopa. Jag kommer i vilket fall vara hemma hos min familj och övernatta där själv, för Martin ska spendera sin helg hemma hos sin familj. Så denna helgen ska vi ha lite egentid med familj och vänner.
 
Är i Halmstad vid 12 redan och därför är jag uppe med tuppen denna lördagsmorgon. Mamma kommer hämta mig vid tågstationen och sen åker vi hem till resten utav familjen. Dagen bjuds på öppet hus hos en släkting som fyller 60 år. Ska bli roligt att umgås med både familj och släkt.
Men ikväll så smäller det. Då ska jag och tjejerna ha en riktig tjejkväll med middag, drinkar och utgång. Ska bli såå roligt!!
 

GODSAKERNA STÅR PÅ BORDET

Nu är det fredagsmyyys! Äntligen fredagsmys med min fina sambo. Ikväll gjorde vi lyx middag här hemma som  fick bli Basilikafilé, hur gott som helst. Godsakerna står på bordet och nu kan kvällen börja. Ikväll myser vi framför tvn och till massvis med ljus i lägenheten. Annars kommer kvällen bli lugn, men imorgon.. då ska jag äntligen till Halmstad för att träffa min fina familj och mina efterlängtade vänner!
 

MER FÄRG TILL TRÄNINGEN

Nu har jag införskaffat mig en färgklick till min träning. Detta fina och sköna lila/blåa träningslinne från Hm fick jag också med mig hem från a6. Jag har redan använt det och jag gillar det skarpt. Materialet är precis det jag vill ha på mina linnen och eftersom linnet knappt kostade någonting, svekade jag inte en sekund.
 

FRIDAY MORNING

Godmorgon!
Startade denna fredagen med en skål turkisk yoghurt, müsli och kiwi till Vakna med Nrj. Idag är det fredag och såå skönt med helg. Som ni vet och som jag skrivit här innan, längtar jag galet mycket tills imorgon. Då åker jag hem till älskade Halmstad för att träffa familj och vänner. Saknar dem alla så!!
 
Annars så blir denna fredagen lugn. Ska packa väskan för helgen i Halmstad, träna ett träningspass och sen bara njuta.
Hoppa ni får en bra fredag!
 

KVÄLLSFIKA

Gokväll!
Hoppas eran torsdag varit bra. Jag själv har haft en väldigt bra torsdag och nu sitter vi i soffan till en ren och fin lägenhet. Storstädade hela förmiddagen och så fint och fräscht det blev här igen. Har även hunnit med en promenad i det vackra vädret vi haft idag och så har jag haft lite telefonsamtal med några efterlängtade personer som jag äntligen ska träffa på lördag igen. Längtar ihjäl mig!
Annars så har vi precis kommit ur ett varmt bad här hemma och hoppat i myskläderna. Lite kvällsfika har vi också tagit fram som vi ska mumsa på i soffan.
 

ONSDAGENS DETALJER


NY KLOCKA

Jag är på jakt efter en ny klocka. Den enda jag har nu, är en vit från Guld Fynd som jag trivs bra med, men vill så gärna införskaffa mig en fin klocka. Antingen guld eller silver, har inte riktigt bestämt mig men jag tror att det faller mer åt silver.
Hittade i vilket fall dessa ursnygga från Michael Kors och Marc By Marc Jacobs. Kanske ska sätta det på önskelistan för när jag fyller 20 år till sommaren.

GOD FRUKOST TILL GOSSIP GIRL

Har gjort i ordning en god och nyttig frukost till mig själv denna morgonen. Ett kokt ägg, en banan och en skål med turkisk yoghurt, müsli och lite trädgårdsbär - himla gott!
Ska kika på ett avsnitt Gossip Girl nu innan jag tar tag i dagens projekt, storstädning i lägenheten!
 

ONSDAGSMYS

Nu är jag mätt och go i magen och slappar just nu i soffan till nyheterna. Det blev lite längre än planerat hos Arbetsförmedlingen innan idag då jag var på ett möte för ungdomar och så ändrade jag ju som sagt min inskrivning till Gislaved istället för att vara inskriven i Halmstad. 
Därefter tog jag bilen till mataffären och veckohandlade för det småekade i vårt kylskåp här hemma. Ikväll blir det en lugn kväll. Vi ska kika på Farmen, Mästerkockarna och Mia på Grötö, mys!
 

FEM TRENDER BY GINA TRICOT


BEIGE STICKAD TRÖJA

Denna fina beiga stickade tröjan fynade jag inne på Vila på a6 i Jönköping i helgen. Det var halva priset på den och jag hade ingen tunn stickad tröja innan så när jag såg denna och kort därefter provat den, så gick jag direkt till kassa och betalade den. Tog även en storlek större denna gången så den inte sitter tajt utan lite mer slappt.
 

ÄRENDEN HELA FÖRMIDDAGEN

Godmorgon! 
Sitter just nu i soffan och äter frukost, väntar på att reklamen ska ta slut så Vakna med Nrj börjar igen. Men snart är den slut så ska fatta mig kort.
Har en del ärenden denna förmiddag så ska ta och göra mig i ordning snart. Ska åka in till Gislaved och gå in till Arbetsförmedlingen och skriva över mig till rätt län. Därefter har jag en storhandling som ska göras.
Jag hoppas ni får en riktigt bra onsdag och tänk att snart har halva arbetsveckan gått för er som arbetar, skönt!
 

PAKET PÅ POSTEN

Mitt Hm paket har äntligen landat hos mig. Traskade bort till Hemköp innan med Martin och hämtade ut det och nu har jag stått och provat ut allt. Tyvärr får jag skicka tillbaka ett par jeans som tyvärr blev i fel storlek. Annars vet jag att jag ska behålla 2 saker och sen sista ska jag fundera lite på om jag ska behålla eller skicka tillbaka.
 

EN VÅR OUTFIT

Det har kommit in så många fina vårkläder nu i butikerna och denna ljusgula blusen från Hm är jag fast vid. Ett Hm paket kommer till mig i veckan, dock finns inte den med i paket utan har mer beställt lite nödvändiga grejer som jag behöver. Men jag hade inte tackat nej till den blusen i vilket fall.. helt galet snygg!

THE BEDROOM

Vårt sovrum..Ja det blir det första projektet när vi sparat ihop lite mer pengar. En dubbelsäng är det första som faktiskt ska bockas av på vår lista. Just nu har vi satt ihop våra sängar som vi hade med oss hemifrån vilket gör att vi har en enda stor säng på över 2 meter som tar upp hela rummet, haha.
Men som sagt. En dubbelsäng ska inhandlas snarast så man kanske kan få plats på någon mer förvaringsmöbel. Men än så länge, så funkar våra sängar alldeles utmärkt!
 

INTERNATIONELLA KRAMDAGEN

Kvällen blir lugn. Vi har precis ätit kvällsmat här hemma och ikväll ska vi slappa framför tvn.
Ni har väl inte glömt att det är den internationella kramdagen idag? Väldigt mysigt enligt mig faktiskt. Dock får jag vänta med att krama på min familj och mina vänner tills helgen.. så ikväll ska jag krama på Martin extra mycket istället :) Hihi
 

UTE I FRISKA LUFTEN

Kom hem från en timmes powerwalk för en stund sen. Hade planerat att springa min runda men det var alldeles för halt så det vågade jag mig inte på. Men en snabb promenad satt inte hel fel heller. Var väldigt skönt att komma ut och gå i friska luften. Invigde även min nya löparjacka som jag handlade i Jönköping igår, väldigt nöjd med den.
Nu har jag även precis tränat klart här hemma också. Fick bli ett danspass och ett yogapass, känns riktigt skönt nu efteråt och nu väntar bara en lång och skön dusch.


SHOPPINGEN FRÅN A6 CENTER


MONDAY MORNING

Godmorgon Måndag.
Ny vecka och nya möjligheter. Denna veckan händer det en del, eller i vilket fall till helgen. Som jag längtar tills lördag då jag äntligen får träffa min familj och mina vänner, då jag äntligen åker hem till älskade Halmstad och stannar tills söndag eftermiddag.
 
Annars så hoppas jag på ett samtal denna veckan om ett jobb så jag hoppas dem hör av sig denna veckan som de sa att de troligen gör. 
Idag har jag lite planer som jag ska hinna med. Kollade precis klart på Vakna med Nrjl och tänkte nu äta lite frukost. Annars så ska jag försöka hinna med lite saker under dagen, som att göra en matlista för veckan, en inköpningslista, tvätten ska vikas, ska ut och springa min runda, diskberget ska diskas, kartongerna ska slängas i återvinningen och sen lite annat smått och gott.
 

SUNDAY EVENING

Gokväll!
Nu har vi packat upp den stora kassen från Ikea och lagt allt på sin plats. Martin var även duktig och monterade ihop en förvaringsmöbel som vi fick med oss hem. 
Nu ligger kvällsmaten i magen och jag tänkte ta bort sminket och hoppa i mysdressen. Sen ska lite ljus tändas upp här i lägenheten och sen ska vi bara mysa. Ikväll blir det en lugn kväll framför tvn. Martin börjar ju tidigt imorgon så ikväll blir det inte allt för sent. Jag har även en del att göra imorgon, men mer om det då.
 

EN BRA SÖNDAG I JÖNKÖPING

Nu sitter vi i bilen påväg hem från en bra dag i Jönköping. Det blev en stor kasse och några kartonger från IKEA som följer med oss hem. Samt lite småkassar från shoppingen inne på A6. Vi har haft en väldigt bra dag och fötterna dunkar lite faktiskt. Ska bli skönt att komma hem.


JOHAN FALK, ALLA RÅNS MODER

För ett par dagar sen kollade jag och Martin på tredje filmen i Johan Falk serien, Alla råns moder heter den. Ni som  känner mig vet om att både jag och Martin bokstavligt talat älskar svenska kriminalfilmer. 

Denna filmen, alla råns moder. Var riktigt bra. Rånet var väldigt bra också, otroligt genomtänkt. Och även om snyggingen Frank Wagner inte var med i just denna filmen, så var den väldigt bra ändå. Så just denna filmen rekommenderar jag verkligen till er!
 

TRIPP TILL JÖNKÖPING

Denna dagen har jag sett fram emot länge, sen jag och Martin bestämde vad vi skulle göra. Idag blir det i vilket fall en liten tripp till Jönköping. Vi har lite små saker som vi ska handla till lägenheten. Så därför kommer det bli en vända inne på IKEA och då passar vi även på att ta A6 när vi ändå är där.
Så en mysdag med min sambo, lunch, shopping och lite annat smått och gott - perfekt söndag!
 

DAGS FÖR EN MYSIG LÖRDAGSKVÄLL

Maten står på spisen och är i ugnen just nu och är alldeles strax klar. Ikväll bjuds det på kött, potatisgratäng, sallad och en hemmagjord gräddsås.
Under eftermiddagen hade vi inget speciellt för oss och vi såg att tvättstugan var ledig så vi passade på tvätta och det håller vi fortfarande på med. Bara en maskintvätt kvar innan vi kan njuta av lördagskvällen. Vi passade på att tvätta idag istället så slipper vi det imorgon för då har vi en liten tripp till Jönköping planerad, längtar!
 

THE LIVING ROOM

Här är lite bilder från vårt vardagsrum. Det är rätt så klart just för stunden. Men självklart efter ett tag kommer vi byta ut soffan till vår egna, som snälla pappa och familjen gav bort till oss. Men just för stunden fungerar denna skinnsoffan och soffbordet ett bra tag till!
Annars så trivs vi väldigt bra med tv-bänken som vi fick för någon vecka sen, och likaså maskroslampan som jag köpte utav moster och hennes sambo. En matta ska inhandlas också, känns lite tomt utan en faktiskt!
 

SOLEN SKINER & SNÖN GLITTRAR

Vilket underbart väder det är denna lördag. Solen skiner, snön glittrar och minusgrader är det. Så himla mysigt! Tog mig en promenad i solen innan bort till affären och inhandlade värktabletter så jag klarar av smärtan i magen. Annars så åkte precis Oscar & Jesper, dem var här och åt, kollade in lägenheten och bara hälsade på.
Imorse tränade vi kick boxning här hemma, svettades som en gris. Känns väldigt skönt att dagens träning är gjord. 
 

TOPPEN FREDAG

Nu kan fredagsmyset börja! Maten ligger nu i magen, ikväll gjorde vi hemmagjord pizza och god blev den. Just nu sitter vi mätta och glada i soffan framför tvn med gott på bordet och tända ljus i lägenheten. Ikväll ska vi ha en riktig myskväll här hemma, precis vad vi behöver. 
Hoppas ni alla får en riktigt fin fredagskväll för det ska jag ha här hemma med min sambo!
 

MY HAIR

Jag tycker alltid det är så svårt med nya salonger då man får vara modig och prova något nytt. I Halmstad hade jag hittat min favorit faktiskt och självklart så flyttade vi bara kort där efter, haha så himla typiskt! 
Men igår så provade jag min första här i Anderstorp och den ligger bara precis nedanför lägenheten. Almgrens hette den och jag är väldigt nöjd. Servicen var otroligt bra och dem var riktigt trevliga. Dit kommer jag tillbaka!
 
Jag toppade bara håret denna gången. Jag kände att det var rätt slitet och ville fräscha till det. Resultatet syns inte direkt mycket då hon klippte bara några cm, kanske 3-4 cm. Men det räckte gott och väl, det känns så himla mycket fräschare och jag är helnöjd!
Hon berömde mig även för mitt hår. Hon sa att hon tycker jag tar hand om mitt hår väldigt bra för det var så mjukt och lent. Och den berömmen tackar man ju inte nej till, hihi.
 

UNDERBARA FREDAG

Godmorgon!
Jag har varit vaken ett bra tag nu och som varje morgon startar jag morgonen med att kika på Vakna med Nrj. Nu börjar magen kurra riktigt mycket faktiskt så nu ska jag göra i ordning frukost och kika på ett avsnitt utav Gossip Girl. På tiden att jag kollar in den serien, för den hade jag inte kollat på innan. Och så bra den är!!
När Martin är och jobbar så kan jag ju inte kika på One Tree Hill eftersom han gillar den serien precis lika mycket som mig och den vill vi kika på tillsammans. Så nu har jag börjat kolla på Gossip Girl och jag är redan inne på andra säsongen, den är så bra!
 
Så nu ska jag göra mig frukost och kika på ett avsnitt. Sedan ska jag börja fixa lite i lägenheten. Tänkte göra helgens städning redan idag och överraska Martin ikväll med en ren och snygg lägenhet. Ska även traska bort till affären och inhandla lite gottigheter tills kvällen.
 

KVÄLLSPROMENAD

Gokväll!
Nu är vi tillbaka i lägenheten igen. Efter kvällsmaten gick vi ut på en kvällspromenad tillsammans, kylig men väldigt mysig!
Blev för övrigt väldigt nöjd med mitt hår i vilket fall. Nu är det några cm kortare och så mycket fräschare!!
Kvällen blir lugn. Vi ska bara mysa här hemma framför tvn och ha det bra. 

 


OMTÄNKSAMMA VÄNNER

I söndags bjöd jag och Martin hem Emelie och Simon till vår lägenhet. Vi hann med både fika, film och middag på dem timmarna dem stannade. Det var även väldigt roligt att få visa upp lägenheten!
Äntligen fick jag träffa min fina bästa vän, Emelie. Ibland är det svårt när det är 10 mil ifrån varandra. Men det är skönt att veta att, att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Och snart ses vi igen för snart är det jag som besöker Halmstad.
 
Vi fick i vilket fall två väldigt fina presenter utav dem, söta som de är. En fin orkide samt ett chokladfondue set från Anders Petter. Vi som hade pratat om ett chokladfondue set, tur att vi inte köpte ett då, hihi.
 

FRISÖRBESÖK

Godmorgon!
Sitter just nu och äter frukost till Vakna med NRJ. Ska göra mig i ordning när detta är klart för vid tio har jag bokat ett frisörbesök på salongen nedanför oss. Jag hoppas verkligen det blir bra för det är alltid svårt med nya salonger.
Men Martin var där igår på en klippning och hans hår blev riktigt bra och han sa att hon var otroligt trevlig. Så jag hoppas inte han har gett mig för höga förhoppningar, hehe ;)
 

WHAT TO EXPECT, WHEN YOU'RE EXPECTING

För några veckor sen kikade jag på denna filmen med min tjejer, och jag minns att vi satt och skrattade en hel del för denna filmen var verkligen riktigt rolig. 
Man får följa ett gäng olika människor som lever olika liv, men det är något alla har gemensamt.. att skaffa barn, men på helt olika sätt.
Vet inte hur jag ska förklara filmen mer då jag kanske avslöjar för mycket. Men vill ni se en rolig film så rekommenderar jag denna. För i vissa scener är det sjukt roligt!
 

NU KAN JAG SLAPPNA AV FÖR KVÄLLEN

Nu är jag helt slut! Åkte och storhandlade för kylskåpet ekade och eftersom Martin jobbade över två timmar ikväll, så fick jag åka själv. När jag kom hem packade jag ur alla kassarna och sedan började jag med kvällsmaten. Ikväll bjöds det på Lax i en sås som innehöll purjolök, hummerfond, grädde mm. och till det serverades bandspagetti och ärtor, mycket gott!!
Nu har jag precis vikt tvätten och min karl står i köket och diskar. Kvällen bjuder på fruktsallad, tv, tända ljus och min sambo vid min sida.
 

RECEPT PÅ DRAGONKYCKLING

Det var några som ville ha receptet på dragonkycklingen jag gjorde här hemma förra veckan. Så här kommer receptet och svårare än såhär är det inte. Ett super lätt och gott recept!!
 
Receptet är för 4 personer.
 
- 4 st kycklingfiléer
- 2 dl lätt creme fraiche
- ½ dl vatten
- 2 tsk dragon
- 1 hönsbuljong
- 1 dl riven ost
- 2 msk hackad persilja eller dragon
 
Gör såhär
Skär varje kycklingfilé till tärningar. Bryn dem i smör i en stekpanna.
Vispa ihop creme fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta.
Lägg i kycklingen och låt den koka i ca. 5 minuter under lock.
Strö över ost, persilja eller dragon. 
Servera dragonkycklingen med Ris och sallad.
 

15 JANUARI 2013

God förmiddag!
Nu har jag varit vaken ett tag och två maskiner tvätt har jag hunnit tvätta så nu hänger det på torkning. Skickade även precis in en jobbansökan till ett företag som söker personal, så jag får hoppas på det bästa!
Nu hade jag tänkt äta lite frukost och sen ge mig ut på en promenad. Det har kommit några centimeter snö här inatt så plogbilen håller på för fullt utanför våra fönster, och än så snöar det. Jag undrar hur mycket snö det kommer vara ikväll..
 

MÅNDAG KVÄLL

Gokväll!
Nu är jag helt slut faktiskt. Sen Martin kom hem från jobbet vid halv fem har jag stått i köket och nu kan jag pusta ut. Jag gjorde en liten lyx middag här hemma ikväll, ostschnizel med kroketter, sallad och örtsås. Blev riktigt gott och beröm fick jag!! Därefter stod jag med disken ett bra tag men nu sitter jag i soffan och slappar.
Har varit galet sugen på glass hela dagen så ikväll ska jag nog ta mig en liten tallrik glas med strössel. Annars blir kvällen lugn. Martin är ute på en springrunda, när han kommer tillbaka blir det mys i soffan framför tvn.
 

BLOMMOR TILL HEMMET

I fredags lyxade jag till det och köpte blommor till hemmet. Rosor som fick stå på vår nya fina tv-bänk och en rosa Orkide som fick stå i sovrummsfönstret för där saknade vi en blomma. Nu håller jag verkligen tummarna att min Orkide klarar sig.
 

BRA START PÅ VECKAN

Godmorgon!
Sovit som en prinsessa inatt bredvid Martin och kände mig ändå rätt så utvilad när Martins alarm ringde halv sju i morse. När han åkte till jobbet la jag mig i soffan under en filt och kollade på Vakna med NRJ. 
Nu har jag precis ätit frukost, lyxade till det denna morgon och gjorde en salami och tomat omelett, och åt en macka till det.
 
Under dagen har jag lite små saker att göra. Ska skicka in en jobbansökan till ett jobb som söker personal, en matlista ska skrivas samt inköpningslistan för denna veckan. Ska även kolla upp hur träningen är här, tränade ju regelbundet med mamma när jag bodde i Halmstad innan. Och nu när jag bor i Småland vill jag ju inte sluta träna för det!
 

AN ANGEL IN MY WINDOW

Denna underbart fina ängeln köpte jag inne på Florista i veckan. Tycker den är hur söt och fin som helst och jag är riktigt nöjd med köpet. Nu står den i vårt köksfönster och lyser så fint.
 

FINBESÖK FRÅN HALMSTAD

Godmorgon!
Dagens planer är stora och har sett fram emot denna dagen ett par dagar nu. Ett finbesök från Halmstad blir det idag, min bästaste Emelie och hennes Simon kommit hit under dagen. Ingen utav mina kompisar har ännu inte varit i vår lägenhet, så det ska bli väldigt roligt att få visa upp den. Middag ska jag och Martin även bjuda på. Och sen har vi inte träffat dem sen Nyårsafton, så ni kanske förstår att jag längtar!
 
Men först är det frukost som gäller. Sen ska lägenheten städas.
Jag hoppas att ni får en fin söndag för min kommer verkligen bli toppen!!
 

FREDAGSMYS

Gokväll!
Mätta, glada men ändå trötta, sitter jag och Martin just nu i soffan och kollar på postkodmiljönären. Det fick bli en pannkakskväll här hemma, riktigt gott faktskt. 
Ikväll väntar fredagsmys med lite godis, melon och vindruvor. Och dem tända ljusen får vi inte glömma.
Ha en finfin kväll!
 

GJUTJÄRNSGRYTA FRÅN SKEPPSHULT

Denna fina inflyttningspresenten fick vi utav Martins familj. En gjutjärnsgryta med glaslock från Skeppshult. Vi bokstavligt talat älskar stekjärnet vi har därifrån, så himla bra. Så när vi öppnade paketet vi fick utav dem och fick se denna, så glada vi blev. Dem lyckades verkligen!
 

VINTERLAND

Godmorgon Fredag!
Snart är det helg, skönt för alla er som jobbar hela dagarna. Jag själv tycker också det ska bli skönt med helg, för då blir det mer tid att umgås med Martin. Även om jag bara är hemma om dagarna nu när jag är arbetslös. Men jag hoppas att det är något som nappar snart!
Idag finns det lite planer och lite har jag redan gjort. Vår fina tv-bänk blev klar igår, så idag ska jag pyssla lite med den. Filmer ska in i skåpen och lite annat smått och gott. 
 
Förresten, när jag vaknade i morse så såg jag att det är ett vinterland utanför mitt fönster. Mysigt men tråkigt faktiskt. För jag vill ha vår nu!
 

HÄR HEMMA MONTERAS DET

Här monteras det! När Martin slutade jobbet åkte jag och hämtade honom med bilen, så åkte vi direkt till Jysk och hämtade vår tv-bänk som äntligen hade kommit. Så nu är det full fart här hemma. Skönt att jag har en händig man i huset! 
 

MODIG

Modig, är en film som jag gillade starkt. Den var väldigt spännande och bra gjord, alltså en riktig kanon bra Disney film.
 
Filmen Modig handlar om berättelsen om Merida, en skicklig bågskytt och impulsiv dotter till kung Fergu och drottning Ellinor. När hon beslutar sig att gå sin egna väg i livet, trotsar Merida en urgammal sed som är helig för landets bråkiga Iorder: den väldige lord MacGuffin, buttre lord Macintosh och grälsjuke lord Dingwall.
Meridas handlingar ställer oavsiktiligt till med kaos och ursinne i riket. När hon vänder sig till en gammal gumma för hjälp blir hon beviljad en ödesdiger önskan.
 

SNÖN ÄR TILLBAKA

Hej på er!
Sen jag vaknade i morse har jag hunnit skriva lite på mitt cv. Kollat på Askungen, blev så himla sugen på att kika på den fina filmen, och så har jag hunnit att gå till Florista och inhandlade en otroligt fin sak till lägenheten. Bild på den kommer komma! Sen har jag även varit på Bambu och ätit kinabuffe med Martin och några av hans kollegor.
 
Men nu sitter jag i soffan och bara tar det lugnt. Snön har kommit hit i vilket fall. Det har snöat rätt mycket nu ett bra tag, ungefär 2 timmar och minusrgrader ute är det med. Lite har lagt sig på marken men jag hoppas verkligen inte att det blir mycket snö här för jag vill ha vår nu!
 

THE KITCHEN

Så där ja.. nu kommer äntligen de första bilderna från min och Martins lägenhet.
Här kommer fem bilder på vårt kök. Vårt fina ek bord och tygstolarna var bland det första vi köpte till lägenheten och dem är vi väldigt nöjd med. 
Vi är nöjda med köket än så länge men självklart finns det småsaker att fixa till. Vi är på jakt efter någon slags hylla till vår micko som vi tänkte sätta upp på väggen bredvid balkongdörren. Men annars är köket i stort sätt rätt så klart!
 

GOTT OCH NYTTIGT MELLANMÅL

Efter ett svettigt pass här hemma, sitter jag just nu och dricker min smoothie som är gjord på trädgårdsbär, banan och fil. Den blev riktigt god!
Nu väntar duschen, lite lunch och sen ska jag söka lite jobb.
 

BREAKFAST

Godmorgon på er!
Startade denna morgon med att pussa Martin hejdå innan han gick bort till jobbet. Sen låg jag kvar i sängen en stund och kikade på gårkvällens avsnitt utav Hollywood fruarna.
Men nu sitter jag i soffan och äter frukost. Ägg, macka, frukt och en kopp te - bra start! Har redan träningskläderna på mig för efter frukosten blir det ett pass här hemma. Senare under dagen ska jag nog baka lite och bara ha det mysigt här hemma. Även söka lite jobb!
 

DAGS FÖR STORHANDLING

Hej på er!
Har sysselsätt mig själv idag med lite tvättning. En matta och några dukar är nu rena och fina. Annars så har jag inte gjort något speciellt. Har precis förberett kvällens middag och ikväll serveras det Flygande Jacob här hemma, mums.
Ska ta bilen till Martin jobb alldeles strax för snart slutar han jobbet och då ska vi åka och storhandla innan vi får slappna av för kvällen.
Kvällen kommer bjudas på mys framför tvn. Programmen som vi kollade på igår komma ikväll igen. Så det får vi inte missa!
 

FRÅN DEN RÖD & VIT PRICKIGA RECEPTPÄRMEN

Innan jag flyttade hemifrån så började jag skriva ner en massvis med recept från mammas pärm, dem recepten som jag inte kunde vara utan. Men när jag väl öppnade min ena julklapp från familjen visade det sig att jag hade skrivit ner en hel del recept i onödan, haha. Mamma hade köpt en röd & vit prickig pärm och i den pärmen hade hon fyllt en massvis med recept som hon vet att jag älskar. Ett recept som fanns i pärmen var bla. Denna rätten. Dragonkyckling med ris och grönsaker, hur gott som helst!
 

KVÄLLENS MIDDAG FICK BLI TACOPAJ

Kvällens middag bestod utav en tacopaj som jag slängde ihop och lite grönsaker till det. Den blev riktigt god faktiskt, lite het men det var bara gott.
Kvällen blir lugn. Ska kolla på premiärerna utav Farmen, Sveriges Mästerkock och Inkognito. Skär nog upp lite honungsmelon och tänder lite ljus till det, perfekt kväll med min sambo!
 

HEMMA HOS OSS

Har gjort en ny kategori här på bloggen, Hemma hos oss. Namnet säger rätt så mycket vad den kommer att innehålla, bilder och text om min och Martins fina lägenhet. På bilden får ni en liten sneak peek på vardagsrumsfönstret. Fler bilder på lägenheten kommer inom kort!
 

SMÅ PYSSEL

Godmorgon på er!
Även om jag bara ska vara hemma hela dagen och pyssla, så har jag varit uppe sen klockan sex. Martin börjar jobba idag igen efter hans lilla jul ledighet från jobbet. Vilket betyder att jag är hemma själv om dagarna. Men snäll som jag är körde jag honom till jobbet idag så han slapp att gå bort dit med sin stora tunga verktygsväska.
 
Men även om jag är ensam hemma idag så har jag en del att stå i ändå. En maskin tvätt är redan tvättat och upphängd, men 4 maskiner återstår. Disken ska diskas, ska gå till återvinningen med lite kartonger och sen ska jag faktiskt ta tag i att fota lite här i lägenheten. Många som tjatat på mig nu att dem vill se bilder på vår lägenhet, och eftersom vi kommit i ordning såpass mycket nu så ska jag ta mig i kragen och fixa lite bilder till er! 
 

HEMMA SPA

Efter att klockan ringde halv sex i morse för att kolla på tenniscup när Martin spelade i hela åtta timmar, kände jag mig otroligt trött och hängig efter middagen hemma i lägenheten. Så jag unnade mig lite hemmaspa. Man borde verkligen göra detta lite oftare!
 
Shower Gel: Martin tappade upp ett varmt bad till mig. I badet hällde han i shower gel från serien I love.. med doften raspberry and blackberry.
 
Doftljus: Ett utav mina nya doftljus tänders och ställdes på badkaret. Doften var underbart och det luktade mistel i hela badrummet. Underbart!
 
Ansiktsmask: Min fina sambo var hur gullig som helst och la en ansiktsmask på mig när jag låg och njöt i det varma vattnet. Kändes så himla lyxigt. Denna gången fick det bli en ansiktsmask från Neutrogena.
 
Shave Gel: Nyrakade ben är aldrig fel, så det passade jag på att göra när jag låg i badkaret. Nu är mina ben precis lika lena som en babyrumpa.
 
Naglar: Naglarna är nylackade ikväll. Tog bort det gamla och la en ny fin röd nyans på naglarna, både på händer och tår.
 
♥ Återfuktande: Efter mitt ljuvliga bad återfuktade jag min kropp med en lotion jag fick av syster min i julklapp. En lotion från I love..  serien. Doften var den samma som min shower gel, raspberry and blackberry.
 
♥ Ansikte: Efter att jag hade nästan badat i den ljuvliga lotionen, hoppade jag i mitt vita fina nattset från HM. Ansiktet fick sig en liten återfuktning sen ansiktsmasken och som alltid kör jag på min dagcreme från Vichy.

TVÅ INFLYTTNINGSPRESENTER

I helgen så fick jag och Martin två stycken inflyttningspresenter utav hans familj och utav hans faster. Denna vattenkokaren fick vi utav hans faster och kusin från Stockholm och så glada vi blev över denna. Vi hade ingen vattenkokade innan så denna inflyttningspresenten passade oss helt perfekt.
Vad vi fick utav Martins föräldrar och syskon får ni se senare i veckan!
 

UPPE MED TUPPEN

Godmorgon på er!
Denna söndagen är jag och Martin uppe med tuppen. För idag har han tennis hela dagen och självklart ska jag hänga med och kolla på honom. Det är trettondagsdubbeln med tennisen som alltså är en liten cup. Vi kommer vara borta precis hela dagen. Men under lunchtid har han ingen match så då passar vi på att åka hem till hans föräldrar.
Hoppas ni får en bra söndag och njut så mycket som möjligt sista dagen på helgen!
 

MELON & VINDRUVOR

Mätt och belåten sitter vi två i soffan och mumsar på lite honungsmelon och vindruvor. Hade tänkt hämta lite ost och kex till detta, sen börjar lördagsmyset! Men kvällen kommer inte bli lång. För imorgon ska vi verkligen upp med tuppen.. Men mer om det imorgon för nu ska jag umgås med min käraste!



JULKLAPP FRÅN KALERVOS

När jag arbetade min sista arbetsdag fredagen innan Julafton, på lunch restaurangen Kalervos. Så innan jag gick hem efter en rätt så lugn dag från jobbet, så fick jag en liten julklapp från dem. Och när jag öppnade paketet senare på kvällen blev jag glatt överraskad för innehåller. 
Jag som älskar ljus så var detta en julklapp helt i min smak. Och nu står ett doftljus alla redan på vår toalett här i min och Martins lägenhet.
 

LÖRDAG FÖRMIDDAG

God förmiddag.
Idag blev det verkligen en lång sovmorgon och en väldigt sen frukost. Vi sov till hela halv elva idag och har nyss ätit frukost samtidigt som vi kollade ett avsnitt på One Tree Hill.
Planerna idag är inte direkt många. Det enda som står på schemat är en lite promenad, ett träningspass här hemma och sen hade jag tänkt gå bort till min favoritaffär här i Anderstorp. Florista heter den och är i ungefär samma stuk som Rosencranz hemma i Halmstad, hur roligt som helst!!
 

ÅRETS FÖRSTA FREDAGSMYS

Lunchen blev verkligen uppskattad utav Martins familj och släkt, roligt. Under eftermiddagen åkte vi alla till Gislaveds ishall för lite skridskor åkning. Var ett tag sen sist men det var mycket trevligt.
Just nu sitter jag i träningskläder för nyss så blev det ett träningspass här hemma med Martin. Skönt såhär precis innan fredagsmyset. Nu ska jag hoppa in i duschen snabbt och sedan åker myskläderna på och godiset fram, mums!
 

4 JANUARI 2013

God förmiddag! 
Sen jag och Martin vaknade har vi gjort oss i ordning, diskat, fixat det sista i lägenheten och just nu står min man i köket och lägger ihop lasagne. Igår var vi som sagt hemma hos Martins föräldrar och hans syskon, och där var ju även hans två släktingar från Stockholm.
Så idag är det vår tur att bjuda alla de sex stycken på lunch och visa vår lägenhet för Martins kusin och hans mamma. Och när det är Martins sida vi bjuder på mat så fick Martin bestämma maten, och för er som vet så var lasagne solklart! 
 

DAGS FÖR FIN MIDDAG

Fin kläderna har åkt fram för ikväll är det fin middag hemma hos familjen Tullander. Martins kusin och hans mamma är som sagt på besök från huvudstaden och det är inte ofta man träffar dem, så ikväll kommer det bli en trevlig kväll!
Önskar er alla en kanon bra torsdagskväll!
 

NYÅRS KLÄDSEL

Kameran glömde jag självklart hemma i lägenheten när jag och Martin var hemma hos mamma och familjen under dagen på Nyårsafton. Så bilder på min fina lila klänning fick tas med iphonen vilket resulterade till inte alls rättvisa bilder.
 
Klänning - Nelly.com // Strumpbyxor - Åhlens // Halsband - Bik Bok // Ring - Efva Attling

EN VECKA SOM SAMBO

 
Godmorgon!
Idag har jag och Martin redan varit sambos i en vecka. Bara denna veckan har gått riktigt snabbt då det känns som om det var igår vi flyttade in i vår mysiga lägenhet. Men långt har vi verkligen kommit. Just nu väntar vi bara på vår tvbänk ett två stycken stolar som vi har beställt, men dem borde komma vilken dag som helst faktiskt.
 
Idag har vi planer för hela dagen och kvällen. 1 kg köttfärs ska rullas till små goda köttbullar och lägenheten ska storstädas. Ikväll ska vi hem till Martins familj på middag, igen! Martins kusin och hans mamma är nämligen på besök från Stockholm, så vi ska dit och umgås med dem och resten utav familjen Tullander.
 

VANILJ & KANEL BULLAR

Dagens bakning resulterade till tre plåtar vanilj & kanelbullar. Så nu ligger det fullt med bullar i frysen. Inte helt fel faktiskt! 
Vi har precis njutit av en liten fika stund här hemma och mina bullar blev riktigt goda. Innan dess var vi i affären och storhandlade, så nu ekar det inte i vår kyl & frys.
 

MINA JULKLAPPAR

Jag fick så otroligt många och fina julklappar detta året. Mycket var till lägenheten men det fanns gobitar som jag har användning utav själv, helt perfekt.
Jag fick: En kokbok, Ugnsform, Köksredskap, Strykjärn, Strykbräda (som inte fick plats på bild), Eva Solo karaff, Stavmixer, Champagneglas, Eva Solo glas, Innetofflor, iittala glas skål, Sockerbehållare, Halsduk, Handdukar, Saltkar, Vit skål, Ljus, Parfym, Solsidan säsong 1-2, Godis och ett knivset.
 

BAK & TVÄTT DAG

Denna morgon är jag och Martin uppe med tuppen. För idag har vi planerat in en bak och tvätt dag här hemma. Vi har bokat tvättstugan hela förmiddagen, så medans någon springer ner och sätter på en ny maskin tvätt, fortsätter den andra att baka. Toppen bra enligt mig!
Hoppas ni får en lugn och skön dag, och till er som börjar jobba.. ha en bra arbetsdag!
 

NYÅRSAFTON

Nyårsafton blev en riktigt lyckad kväll med mina fina vänner. Kvällen bjöd på tre-rätters middag, fantastiskt goda drinkar, ett perfekt sällskap, raketer, spel, skratt och så mycket mer. En kväll jag alltid kommer att minnas.
 

NYÅRSDAGEN

Hej på er!
Vilken otrolig kväll jag hade igår med mina fina vänner. Kvällen blev verkligen lyckad och några bilder har jag att visa er, men mer om det senare.
Jag hoppas även att ni hade en kanon fin nyårsafton med fint sällskap, raketer, god mat och dryck.

Vi är fortfarande hemma hos mamma och familjen i vilket fall men bilen går hemåt om en stund. Det blir ett stopp hos Martins familj först då det bjuds på middag ikväll.