LUNCH I STAN

Godmorgon på er! 
Nu är jag vaken, utvilad efter gårkvällens jobb och i ordning gjord. Idag är det fredag och med andra ord är jag ledig idag. Martin sov hos mig inatt och nu tänkte vi ta bilen in till stan för att äta lunch tillsammans.
Resten utav kvällen spenderar vi hemma hos mig. Och redan när vi kommer hem ska vi kolla på Dallas som jag spelade in i veckan, eftersom jag missar det när jag jobbar kväll.
Ha en fin fredag ♥
 

EN VECKA KVAR INNAN JAG LYFTER

En vecka kvar innan jag flyr landet för ett varmt och soligt Turkiet. Längtan är stor! Bjuder på lite härliga inspirations bilder så länge! Ska drömma mig bort på jobbet ♥

SEX JEANS STORLEKAR MINDRE

Sen jag började träna och äta mer rätt på allvar, som var ungefär för något år sen. Sen dess har jag sakta men säkert gått ner i vikt. Gått ner i klädstorlekar är något som också påverkats, speciellt jeans storlekar. Att gått ner till storlek 26 i jeans är helt sjukt.
Nu i efterhand kan jag inte förstå att jag hade 6 storlekar större för nått år sen, 6 storlekar... tänk var träning och rätt mat kan göra för nytta!
 

NÄST SISTA KVÄLLSPASSET INNAN HELG

Hej på er!
Kvällen på jobbet igår gick riktigt bra. Tiden gick väldigt snabbt, känns inte alls som ett 10 timmars pass utan snarare 8 timmar. Arbetsgänget är hur bra som helst och igår skrattade vi som bara den på rasterna. Riktigt kul också när vissa är ungefär i ens ålder, hihi.
 
Nu har jag precis gjort mig i ordning och om 45 min ska jag ta cykeln till jobbet. Strålande sol här utanför Halmstad idag, så ska bli skönt att cykla till jobbet. 
Har gjort ett tidsinlägg till er så senare ikväll får ni se en grej från all min shopping i Jönköping.
Ha en bra dag i solen alla fina! ♥
 

DAGENS 22/8

Tubtop - H&M // Kjol - Monki // Gladiator skor - Din Sko // Jeansjacka - H&M // Ring - Efva Attling // Väska - Accent

FRUKOST

Godmorgon!
Vaknade för en stund sen. Var inte hemma förens kvart över 1 inatt från jobbet och somnade inte förens vid 2. Så det var riktigt skönt att kunna sova ut lite idag.
Idag är det jobb som gäller igen och jag slutar ju inte förens 01 som vanligt inatt. Har i vilket fall smällt i mig en riktigt mumsig frukost precis, som ni ser på bilden. Favoriten är mammas supergoda musli!
 

PÅ JOBBET

Gokväll!
Tänkte bara kika in och önska er en trevlig kväll. Jag är fortfarande på jobbet och kommer vara här till 1 inatt då jag slutar. 
Det är nämligen så att jag blivit provanställd här på gummi fabriken till jul. Och inte nog med det, jag kommer inte jobba dagsskiftet längre. Utan från och med idag till jul jobbar jag kvällsskiftet istället. Det kommer verkligen bli en utmäning för mig då jag mer är en morgonmänniska än kvällsmänniska, haha.
 
Men det ska verkligen bli kul att prova på att jobba kväll och 10 timmar per kväll också. Mina tider kommer hädanefter vara 14.15-01.00. Tuffa tider men så blir det! Varje fredag är jag dock ledig vilket kommer vara hur underbart som helst!!
 
Nu ska jag fortsätta jobba igen. 
Ha en fin kväll ♥
 

POWERWALK INNAN JOBBET!

Nu är jag nyduschad efter att ha varit ute på en powerwalk i solen med Martin. Idag börjar jag jobba igen efter att ha varit ledig förra veckan. Innan jobbet ska jag hinna att fixa med mig lite mat, göra mig i ordning och hinna ta det lugnt innan ett 10 timmars pass börjar!
 

EN HEL DAG & NATT I JÖNKÖPING

På min och Martins minisemester så åkte vi först upp till Jönköping för en hel dag och natt där. Vi började dagen på A6 shopping centrum och där hittade jag mig en hel del saker som jag blev väldigt nöjd över. Dock några tusen fattigare men en ack så glad Linnea! Vi åt en riktigt god tacobuffé också, så vi kände att vi nästan rullade fram efter den måltiden, hihi.
 
Kvällen och natten spenderade vi på Elite Hotel och övernattningen fick jag utav Martin i födelsedagspresent. Vi hade en underbar kväll tillsammans som bestod utav kinamat inne i stan och resten utav kvällen åt och drack vi gott på rummet!
 

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!

Nu är jag hemma igen i min lilla by utanför Halmstad efter att ha varit i båda Jönköping och Öland med min fina Martin. Vi har haft en toppen vecka tillsammans och jag har så himla mycket bilder att visa er. Men inte just nu, bjuder bara på en bild från shoppingen i Jönköping från i måndags. Nu ska jag fokusera på att packa upp allt och slänga det i tvätten, innan fredagsmyset får börja!
Ha en fin fredag ♥ 
 

PACKAT OCH KLART

Tänkte bara kika in och önska er en riktigt bra vecka. Allt är packat och klart och ledigheten från jobbet är godkänd. Alldeles strax hoppar jag och Martin in i bilen för att åka på en liten mini semester tillsammans.
I födelsedagpresent fick jag en övernattning i Jönköping utav honom så ikväll tillbringar vi natten där, men innan dess är det en shopping dag som står på schemat. Resten utav veckan kommer vi spendera på Öland i en mysig stuga.
 
Ingen dator är med så ingen uppdatering kommer det bli. Möjligtvis på instagram så följ mig där @Linneaakarlsson_
Vi hörs på fredag igen! ♥
 

CONTRABAND

Actionfilmer är inte riktigt min grej. Ibland kan jag tycka det blir för mycket med en massa pang pang. Men denna actionfilmen, Contraband. Som jag och Martin hyrde för några helger sen var bland den bästa actionfilmen vi båda hade sett, sjukt spännande!
 
Chris Farryday har för länge sedan lämnat den krimiella banan. Men då hans svåger Andy misslyckas med en drogaffär för din hänsynslösa boss Tim Briggs tvingas Chris än en gång återvända till det han gör bäst - att smuggla - för att på så sätt kunna lösa Andys skuld.
 

INTERNET KRÅNGEL

Hej på er!
Nu fungerar äntligen internet här hemma. Fick ringa telia innan och nu fungerar det igen. Under tiden som internet skulle komma tillbaka så har jag hunnit med en sväng till Eurostop med mamma, storstädat rummet och packat klart allt inför måndag.
 
Om en stund åker jag hem till Martin för att äntligen få träffa honom och bara umgås. På måndag åker vi iväg på vår minisemester så då kommer vi åka ifrån honom eftersom han bor högre upp i halland än mig. Men åker dit redan idag istället, mys!
 
Bild från igår

TVÅ TIMMAR KVAR TILLS HELG

Veckan har gått ruskigt snabbt, det var ju nyss måndag?! Men så himla skönt. Det bästa med helg är att jag vet att klockan inte ringer vid halv 5 på morgonen!
Nästa vecka är jag som sagt ledig från jobbet. Martin och jag åker iväg på en minisemester då men vecka 35 är jag tillbaka på jobbet igen. 
Men då är det något speciellt som händer den veckan och framåt.. mer om det senare!
Nu ska jag fortsätta jobba de två sista timmarna som är kvar. Ikväll är det födelsedagsfest som står på schemat!
 

SVETTIGT STEP-UP PASS

Efter jobbet idag åkte jag och mamma hem en snabbis för att slappna av innan vi skulle hoppa i träningskläderna. Varje torsdag är det nämligen så att på jobbet har dem träning som personalen får gå på, och dessutom får betalt för att gå på, hihi. Så ett svettigt step-up pass blev det för våran del!
 
Resten utav kvällen har jag tillbringat framför massvis med kläder och en resväska. Väskan måste packas för på måndag åker jag och Martin iväg och kommer inte hem förens på torsdag, spännande!
 

DU ÄR FÖR BRA FÖR ATT VARA SANN!

Efter jobbet knackade det på dörren och när jag öppnade så stod det ett blomsterbud där med en otroligt fin bukett. Leéndet sprack upp och hela jag fylldes med en otroligt stor värme och kärlek. Att min underbara pojke fixade denna fina överraskning på vår dag för min skull, blir så rörd! Han är fantastisk och vet precis hur han ska göra mig lycklig även om vi inte kan träffas förens till helgen.
Jag älskar dig, Martin! ♥
 

3,5 ÅR MED MIN ÄLSKLING

Idag firar jag & Martin 3,5 år tillsammans, galet vad tiden bara flyger förbi. Nästa vecka åker vi iväg på en mini semester tillsammans för att firar våran dag i efterskott, utnyttja min födelsedagspresent jag fick utav honom och sen bara umgås en vecka tillsammans efter att båda har jobbat som galningar hela sommaren.. Så nästa vecka kommer bli otroligt mysig!
 
 

JOGGINGTUR I KVÄLLSSOLEN

Frukost och lunch är i ordningfixat till jobbet imorgon. Nu tänkte jag snöra på mig joggingskorna för en joggingrunda i Mellbystrand i den underbara kvällssolen. I söndagskväll blev det en joggingtur där också och då körde jag på 4.3 km slingan, vilket det blir ikväll också!
 

VECKA TRETTIOTRE

Just nu befinner jag mig på jobbet. Som jag sagt innan så är jag tillbaka på gummifabriken denna veckan efter att ha jobbat klart mina 5 veckor på lunch restaurangen. Det känns skönt att vara tillbaka här då jag trivs bra med arbetskamraterna, tiderna osv. Jag har även fått anställning tills vidare här och det är jag glad över!
Nu ska jag fortsätta äta på min lunch innan det är dax att jobba de sista timmarna innan jag får gå hem för dagen. 
 

KRÄFTSKIVA

Igår hade vi en mysig och rolig kräftskiva hemma hos Emelie. Goda kräftor, räkor, köttfärspaj, sallad, vitlöksbröd, drinkar och så himla mycket mer. Ett underbart sällskap som gjorde min kväll, älskade vänner! ♥
 
Me and my love

SÖNDAGS SLAPP

Hej på er!
Söndag igen och imorgon börjar jag jobba efter helgens ledighet. Jobbade sista dagen i restaurangen i fredags, så imorgon börjar jag på gummi fabriken igen och har fått anställning tillsvidare, vilket känns bra!
 
Igår hade vi en liten mini kräftskiva hemma hos Emelie och därefter blev det utgång i stan. Rolig kväll och några bilder kommer komma upp senare.
Nu ska jag hoppa i bikinin och njuta av solen.
 

SHOPPING FRÅN H&M

Här kommer den senaste shoppingen från H&M, som jag helt glömt att visa. Men nu är jag i vilket fall ett linne, ett par ballerina skor, en virkad långarmad tröja, en jumpsuit, en tub top och ett par hallonröda short rikare! :)
 

ÄNNU EN LÄGENHETSVISNING

Just nu sitter jag i bilen med Martin påväg hem till honom. Efter jobbet möttes vi upp i stan för att kolla på ännu en till lägenhet. Så himla kul och spännande!
 
Kommer spendera min helg hemma hos honom. Ska bli så himla skönt med en slapphelg. Annars ska jag ta tag i viktiga saker under tiden jag är där över helgen. Ett cv ska skrivas och jag ska börja söka jobb. Har ju jobb tills vidare på mammas jobb (gummifabriken jag var på i början av sommaren). Men jobb måste sökas ändå! Speciellt när vi kollade på lägenhet tillsammans i måndags också efter jobbet, hihi.
 

CHAI MASALA

Direkt efter jobbet åkte jag hem och bytte snabbt om till träningskläderna för sen åkte jag och mamma direkt til step-up träningen. Grymt jobbigt men skönt att vara tillbaka till den träningen nu efter sommaruppehållet!
Annars så dricker jag just nu ett utav alla tesorterna jag fick i födelsedagspresent. Detta heter Chai Masala och luktar precis som glögg. Smakar som kanel, kryddnejlika och kardemumma. Så smak av julen får man verkligen utav detta fantastiska te, kommer vara en favorit i höst!
 

BAL 2012 - FRÅN RÖDA MATTAN

Här kommer ett häng bilder från balen jag gick på i våras. Blir bara några stycken från röda mattan på mig, Martin och ett par kompisar. Resten från Tylösands strand kommer i ett annat inlägg!
 
 

MYSIG STUND MITT I VECKAN

Nu inviger jag mina nya pyjamasbyxor som är från H&M framför en film som jag och Martin hyrde i helgen. Vi hann inte se den så jag passar på att se den nu innan jag måste lämna tillbaka filmerna, dock utan honom. Till filmen tänkte jag smaska med en daimtårtbit och ett kexchokad, mumma!
 

DAGEN ÄR ÄNTLIGEN HÄR

Hej på er!
Hoppas er helg varit bra. Min var helt fantastisk. Bara umgåtts med Martin och ett par vänner till oss. I lördags blev det Liseberg och i söndag var vi på kalas för Martins lillkusin. En riktigt slappehelg vilket verkligen behövdes!
 
Fick jobba över på jobbet idag men var hemma vid fyra vilket var skönt, eftersom det varit galet mycket att göra på jobbet idag. Äntligen är det måndag eftermiddag och denna dagen har jag och Martin sett fram emot sen i lördags förmiddag. Vi ska nämligen åka in till stan tillsammans på ett väldigt spännande ärende. Men den hemlisen tänker jag hålla på en stund till, hihi!
 

STORVINST

Hade en kanon bra dag/kväll igår med ett gäng härliga vänner på Liseberg. Dock väldigt mycket folk och mycket köande, men det var det värt! Slog även på storvinst igår, 2 kg Toblerone och 2 kg Kexchoklad, någon som vill ha? Hihi.
Nu har vi gjort oss i ordning för ännu en dag i Göteborg. Dock blir det släktkalas för lilla Arvid 1 år med Martins släkt!
 
Bild från igår

GÖTEBORG, HERE WE COME!

Just nu sitter jag och Martin i bilen påväg till Göteborg tillsammans med Emelie och Simon. När vi kommer fram ska vi möta upp ett par vänner. För då är det en heldag på Liseberg som gäller. Ska bli så grymt roligt, speciellt när det varit planerat i någon månad nu, hihi! 
 

NU ÄR DET FREDAGSMYS!

Nu är fredagen äntligen här, helgen har precis börjat och jag njuter till tusen. Martin är här så ikväll blir det fredagsmys för våran del. Jordgubbar och 1 kg godis är inhandlat. Även några filmer är hyrda, kommer blir en perfekt fredag med mitt hjärta! ♥
 

SMINK FRÅN MAKE UP STORE

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen var på en sminkkurs på Make up store? Efter sminkningen fick man plocka produkter för den summan som kursen kostade. Så jag plockade ihop lite ögonskuggor som jag blev förälskad i, en borste till skuggorna och sen en primer för att hålla ögonskuggorna på plats hela dag, kväll och nätterna!
 
Om ni vill veta vad produkterna heter, så det det bara att säga till!
 

ÄNNU ETT TRÄNINGSPASS ÖVER

Nu är det nog med träning för denna veckan. Tränade ett medelpass ute igårkväll i 60 min och ikväll blev det ett träningspass ute i 75 min med ett par vänner, skönt!
Sitter med en skål med melon framför mig och drömmer mig bort till värmen. Bara 5 veckor kvar nu till Turkiet! 
Imorgon vid halv fyra är det äntligen helg för min del. Otroligt efterlängtad helg. Många roligheter och myskvällar är inplanerat, längtar!!
 

SARA JACKET


RECEPT PÅ DAIMTÅRTA

Ett recept på daimtårtan var efterlängtat från några stycken. Så självklart vill jag dela med mig utav mammas super goda daimtårta! Det bästa med denna tårtan är den goda och halv sega maräng bottnen som blandas i munnen tillsammans med den härliga krämen med daimbitar i sig!
 
Tårtbotten:
* 6 äggvitor
* 3 dl socker
* 2 tsk bakpulver
 
Börja med att dela äggvitorna och äggulorna för sig. Vispa sedan de 6 äggvitorna hårt. Blanda socker och bakpulver för sig, och blanda sedan ner det i äggvitorna.
Smörj bakplåtspapper väl med margarin. (Svårt att få loss dem i slutet annars) Gör 2 bottnar som breds ut på en varsin plåt.
Grädda i 125 grader. En plåt på översta falsen och en på den understa. Byt plats på plåtarna efter 45 minuter och låt sedan stå i ytterligare 45 minuter. 
 
Daimkräm:
* 6 äggulor
* 2 dl socker
* 6 dl grädde
* 4 st paket dubbeldaim
 
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden och rör sedan ner ägg-socker blandningen i grädden. Hacka sedan ner daimen och rör ner det i smeten. Låt stå i kylen tills bottnarna har svalnat.
 
När tårtbottnarna har svalnat och när det är dax för att sätta ihop tårtan, så tar du varannan. Alltså först en botten, kräm, botten och sist kräm. Garnera gärna med lite extra hackad daim på toppen!
Låt tårtan stå i frysen tills den har stelnat innan servering, helst under natten. Tina gärna daimtårtan en stund innan servering från frysen, ca. 10 minuter.