NEW YEARS EVE

Sista dagen på detta året. För mig har 2012 varit ett fantastisk år och jag hoppas nästa år blir lika bra om inte bättre.
Jag och Martin kommer fira in slutet av detta och början på nästa år med våra fina vänner i Halmstad. En tre rätters middag, goda drinkar, bra vänner, mycket skratt och en kanon bra kväll står på kvällens schema.
Önskar er en riktigt fin nyårsafton och hoppas att er kväll blir kanon!


SMÅ FIX INFÖR MORGONDAGEN

Gokväll! Just nu sitter jag i soffan tillsammans med Martin. Vi åt för någon timma sen och vi fick ihop en riktigt god kycklingrätt med curry, mums. Men plats för lite godis finns det ju alltid och det ska vi ha till kvällens film vi ska se.
Annars så har vi slappat med även umgåts lite med Martins familj idag.
Men nu ikväll är planerna inte direkt många, skönt. Men naglarna ska fixas inför morgondagen och väskan ska packas. Hade även tänkt raka benen, ha i hårinpackning och lägga på en ansiktsmask.. men det får nog bli morgondagens fix innan vi åker hem till Halmstad igen.
 

MIN JULAFTONS MORGON

Som ni kanske vet så firade jag min Julafton med Martin, för första gången. Det var en speciell, rolig och väldigt mysig känsla. På julaftons morgon firade vi med min släkt. Mamma hade ordnat en super god frukost och då var de närmsta från mammas sida av släkten där. 
Innan Kalle började var vi i Göteborg för att fira julafton med Martins släkt. Det blev en otrolig mysig kväll!
 

SKÖN SÖNDAG

Godmorgon på er! Idag är det söndag och denna söndagen ska jag och min sambo Martin bara ta det lugnt. Hans mamma E kommer hit en sväng om en liten stund. Annars så ska vi lite senare åka och handla och kanske åka till Gislaved för att göra lite ärenden. Annars så ska väskan packas inför morgondagen då vi ska till Halmstad för att fira in det nya året. Men mer om det senare.
Hoppas ni får en riktigt bra söndag, för det ska jag ha!
 

LÖRDAGS KVÄLL

Nu kan vi slappa av. Det har varit full rulle precis hela dagen men det var det värt för nu är vi klara. Alla flyttkartonger är upp packade och vissa är nere i förrådet. Lägenheten är storstädad, kartonger är slängda i containern, fyra maskiner tvätt är tvättade och ihopvikta, sängen är nybäddad och maten ligger i magen.
För en gångs skull sitter vi redan i soffan och kan slappna av, känns skönt att allt är klart alla redan faktiskt. Men ikväll myser vi till det i soffan. Ljusen är tända, skumtomtar, dumle och vindruvor står på bordet. Och snart ska vi slå på en bra film och bara njuta av en städad lägenhet!
 

BLOGGSVAR - TRÄNING & MAT

Jag fick en kommentar utav en tjej som heter Karin, som jag tänkte ta och svara på här i bloggen med tanke på att hon inte hade någon egen blogg jag kunde gå in och svara på.
 
 
Först och främst vill jag bara säga tack för att du läser min blogg, att du gillar den och kommenterar. Jag ska försöka svara på dina frågor så utförligt som jag bara kan.
 
Det är ungefär 1½ år sedan jag sa till mig själv att jag skulle börja ta tag i min kropp på allvar. Till en början var det väl rätt så svårt att sluta äta godis på vardagarna och sluta slarva med maten (är en person som älskar sötsaker) Men först och främst ska jag börja med att säga att jag hade aldrig klarat av det utan min älskade Martin. Han puschade mig otroligt mycket under den tiden jag verkligen tog tag i träning och mat.
 
Men jag skulle vilja ge dig ett tips, att du ska kombinera mat med träning. Det är viktigt att du stoppar i dig bra saker, och att du aldrig hoppar över några mål. Det är ju faktiskt så att ju man går upp i vikt om man slarvar med maten. Sedan ska man samtidigt röra på kroppen några gånger i veckan. Jag själv tränar ungefär 2-3 gånger i veckan och äter ungefär 4 mål om dagen - Frukost, lunch- mellanmål och middag. Det är något som fungerar för mig.
 
Och som jag skrivit, och ni som läser min blogg ser att jag unnar mig godis och annat gott om helgerna. Jag tycker det är viktigt att man fortfarande kan äta godis och andra grejer som man tycker är gott, bara men äter det med måtta. Och det är något jag verkligen lärt mig. Förr kunde jag stoppa i mig hur mycket som helst bara för att, men idag.. då äter jag godis för att det är gott och det räcker faktiskt med några bitar för mig innan det är bra.
Jag tycker även att du ska tänka på att du kan stoppa i dig vad du vill, men bara du försöker förbränna det under dagen. Sen är det viktigt med träning, som jag sagt innan. Men då ska du självklart hitta en träningsform som passar dig bra och som du trivs med. Jag själv tränar mycket medelpass (gympa) där passen brukar innehålla kondition, styrka, balans, afro, zumba och mycket mera. 
 
Tips på ett gott och nyttigt mellanmål
 
I mat väg finns det mycket gott och nyttigt som du kan äta. Jag själv har aldrig gått på LCHF eller några andra liknande dieter. Utan jag har mer tagit mindre portioner, ätit oftare och varit bättre med grönsakerna. Det har hjälp mig att gå ner ungefär 10 kg - bra mat och träning!
Nu vet jag inte vad du äter för mat om dagarna men äter du "vanlig mat" och inte skräpmat kan du faktiskt fortsatta att äta det du gör idag. Ta mindre portioner, mer grönsaker och motionera. Och kom ihåg, håll dig till dina mål så du håller dig mätt alltid - små ät inte!
 
Jag önskar dig all lycka till och ha tålamod. Det hade inte jag till en början men Martin hjälpte mig mycket då det var som jobbigast för mig. Och är det fler frågor du har om mat, träning osv. så är det bara att höra av dig till mig. Försökte skriva så utförligt som möjligt men är något oklart så är det bara att höra av dig igen!
Och kom håg, kan jag så kan du!!
Kram
 
I somras innan en svettig powerwalk i solen

TVÄTTDAGS

Även denna dag har vi fullt upp. Vi har kommit i ordning i lägenheten rätt så bra faktiskt men har rätt mycket kvar att göra. Vi har bokat tvättstugan fram tills två i eftermiddag och därför är vi uppe med tuppen denna morgon, för att tvätta. 
Men medans vi springer från lägenheten till tvättstugan för att sätta på en ny tvättmaskin, ska vi packa ur flyttlådorna idag. Vi har haft fullt upp sen i torsdags då vi flyttade in, med att montera möbler, diska allt porslin, städa, packa ur kläder och mycket mera.. Men idag fortsätter vi som sagt och hoppas på att några flyttlådor ska försvinna från vardagsrummet i vilket fall!
 
Har tidsinställt ett inlägg till er som kommer komma upp i eftermiddag. Så det slipper stå tomt här under dagen för jag har ingen tid att sitta här om dagarna, hehe. Det är ett inlägg som handlar om mat och träning i vilket fall, så om det intresserar er.. kika in då!
 
Jag och min fina sambo 

NU ÄR VI SAMBOS

Godmorgon!
Måste bara säga att det känns helt underbart att veta att jag är sambo med Martin nu. Känslan vi båda hade i morse när vi vaknade var underbar!
Vi sitter just nu och äter frukost på vårt nya fina matbord och ska alldeles strax hoppa in i duschen. Mycket ska göras även idag, men först ska vi åka och storhandla men även handla lite små och behövliga saker innan vi ta tag att packa ur alla flyttlådor som står lite varstans i lägenheten :)


IDAG FLYTTAR JAG HEMIFRÅN!!

Idag vaknade jag tidigt och då hade jag ett riktigt stort leende på läpparna. Idag blir jag nämligen lite extra vuxen då jag ska ta mitt pickpack och flytta hemifrån. Från Halland till Småland. Jag får även äran att bli sambo med världens finaste person, min fina Martin.
Jag är så galet lycklig och jag tycker att detta känns helt overkligt. Men idag gäller det och jag är så galet taggad! Flyttlastet går redan vid halv nio och då kommer min fina familj och mormor hänga med mig för att hjälpa till att lyfta in alla kartonger, möbler, kläder och allt annat in i vår lägenhet. Åh vad jag känner mig som världens lyckligaste just nu!
 

HELT SLUT I KROPP OCH HUVUD

Gokväll på er alla finisar!
Sitter just nu i rummet med endast datorn och lite möbler kvar. Har hunnit packa klart allt inför flytten imorgon och det känns riktigt skönt att vi hann med det. Har fått mycket hjälp från familjen idag, vilket känns skönt. Annars hade jag nog aldrig hunnit bli klar.
 
Ikväll ska jag bara ta det lugnt här hemma med familjen. Kolla tv och kanske äta lite julgodis, mys. Ska även gå och lägga mig tidigt ikväll med tanke på att imorgon är det flytt som står på schemat och då ska vi vara pigga, glada och utvilade så vi orkar lyfta in allt i lägenheten sen. Klockan ringer även tidigt imorgon bitti, så det kan vara en fördel att lägga sig i tid då med.
Hoppas ni får en fin kväll i vilket fall och att allt är bra med er :)
 
 
 

MINA JULKLAPPAR FRÅN TJEJERNA

Här kommer tre bilder från mina finfina julklappar jag fick utav Emelie och Emmy. Åh, dem vet precis vad jag vill ha och jag blev verkligen grymt nöjd med julklapparna dem hade fixat till mig. Fick dem super fina äggkopparna och godis skålen utav Emelie och av Emmy fick jag en ask med fyra olika body butter från The Body Shop. Återigen, tack mina fina tjejer!
 

IMORGON FLYTTAR JAG HEMIFRÅN

Godmorgon!
Det får bli ett snabbt inlägg denna morgon. Har nämligen en hel del att stå i med tanke på att imorgon flyttar jag hemifrån och då blir jag och Martin sambos!!
 
Helt galet vad jag längtar tills morgondagen. Men en dag i taget. Idag har jag himla mycket att göra. Ska köra hem till min moster och köpa en lampa utav henne som jag ska ha i min lägenhet. Sedan ska allt packas, har nämligen knappt börjat.. och sen ska jag hinna träffa Emelie på en liten eftermiddags promenad, så jag har rätt så mycket att stå i idag.
Men jag tycker det är bara så himla roligt också. Så om det ekar här idag vet ni varför, allt ska packas inför morgondagens flytt.
 

EFTER TVÅ MYSIGA DAGAR I GÖTEBORG

Nu sitter vi i bilen mätta och glada efter en god lunch här i Göteborg. Vi firade som sagt julafton hemma hos en släkting till Martin igår och vi hade en riktigt bra julafton. Det var otroligt mysigt att få fira den ihop med min blivande sambo också!
Men nu är vi som sagt påväg hem och efter vi har kommit hem till Martin så ska jag direkt hem. Ikväll ska jag och min familj dela lite julklappar tillsammans med tanke på att vi bara firade julafton på morgonen tillsammans. Så ikväll kommer det bli en väldigt bra kväll med min fina familj!


GOD JUL

God Jul på er allihopa. Jag hoppas verkligen att ni alla får en riktigt mysig och fin jul med era nära och kära. Jag själv ska börja min julafton med julfrukost här hemma med min fina familj och släkt. Därefter firar jag min julafton med Martin, första året tillsammans och då ska vi fira med hans släkt och familj uppe i Göteborg under eftermiddagen och kvällen.
Njut nu av ledigheten och den mysiga högtiden 
 

FJÄRDE ADVENT

Nu åker jag och Martin hem till min pappa och resten utav familjen. Där kommer det bjudas på middag och lite senare ska vi byta julklappar. Ska bli en riktigt mysig fjärde advent och smygstart på julfirandet.
 

DAGS FÖR ETT TRÄNINGSPASS

Godmorgon!
Nu är jag och Martin uppe. Vi åkte hem till mig efter all shopping igår på Jysk och IKEA. Idag ska vi träna stationsträning med mamma och det är redan nu klockan elva och det ska bli så himla skönt att röra på kroppen lite.
Planer finns det idag. Efter träningen ska vi hem och duscha och göra oss i ordning. Sedan fixa det sista med några klappar innan jag och Martin kommer spendera eftermiddag/kvällen hemma hos min fina pappa och familjen där. Julklappsbyte och middag står på schemat!
 

GLITTER SHOPPING

Här kommer Glitter-shopping som jag helt glömt bort att visa er. En bra borste och ett par nya pärlörhängen fick det bli när jag var på Väla för ett bra tag sedan.
 

FULLSPÄCKAD LÖRDAG

Godmorgon!
Ska fatta mig väldigt kort men tänkte bara ge er en liten uppdateringen innan jag åker iväg på dagens spännande utflykter. Idag ska vi göra oss av med pengar. Men innan dess ska vi svänga inom lägenheten för att mäta lite i fall att, innan vi shoppar loss på möbler och andra behövliga saker till lägenheten.
Det kommer bli en vända till Jysk för att handla lite möbler som vi vill ha och sedan åker vi vidare till IKEA i Jönköping för att handla en hel del saker. 
 
Kommer vara borta precis hela dagen men har fixat ett tidsinlägg till er under tiden så det inte står helt tomt här.
Hoppas ni får en riktigt bra lördag, för det ska jag ha med min Martin.
 

JUST NU: PÅ TÅGET

Nu har jag äntligen slutat jobbet, efter en riktigt stressig sista dag har jag äntligen jul ledighet.. men nu börjar arbetslösheten igen. Får hoppas att jag hittar något snabbt igen men denna gången blir det i Småland istället.
Sitter i vilket fall på tåget nu påväg hem till min fina Martin. Ikväll ska vi ha pannkaksmys tillsammans med hans familj och lite senare under kvällen ska vi mysa till en Johan Falk film, bara jag & M!
 

A ROYAL AFFAIR

Måste bara ta och rekommendera er denna filmen, A Royal Affair. Jag och mamma kollade på den i söndags och den var faktiskt rikigt bra. Vi båda gillar gamla kungliga filmer, och denna var väldigt spännande och vi satt helt inne i filmen både två, trotts att den var hela 2 timmar och 30 minuter lång.
 
Historien om den engelska prinsessan Caroline, som vid endast 15 års ålder blir bortgift med den schitzofrene Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt, när plötsligt ett mirakel inträffar i form av att kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor John Struensee, anländer till hovet.
Caroline och John blir passionerat förälskade i varandra och inleder en förbjuden relation. John och Caroline delar varandras dröm om en bättre värld för folket genom att utöva sitt genemsamma inflytande på kungen. Lyckas de sakta men säkert ta över makten och införa radikala förändringar för landet. 
 

SISTA JOBBDAGEN PÅ RESTAURANGEN

Godmorgon!
Denna morgon är det väldigt blandade känslor. Idag är det sista dagen på mitt jobb, lunch restaurangen här i Halmstad. Sista dagen innan vi alla, jag och mina kollegor, går och tar jul ledighet. Men det är min absolut sista arbetsdag där eftersom jag flyttar sen i mellandagarna ju.
 
Jag tycker det ska bli otroligt skönt med jul ledighet. Det behöver jag & Martin, ledighet tillsammans. Då vi inte ses förens på helgena nu när vi inte bor ihop ännu och hinner bara prata en liten stund varje kväll innan vi båda ska sova.
Så under vår gemensamma ledighet kommer vi ta vara på tiden tillsammans, som vi båda längtar!
Men nu ska jag i vilket fall till jobbet och njuta av min allra sista jobbdag tillsammans med mina kollegor.
 

TORSDAG KVÄLL

Gokväll!
Har precis ätit middag med familjen och kikat på dagens avsnitt utav Julkalendern. Så spännande det är och så elak greven är, att bara lämna barnen sådär och ta båten helt själv.
Ikväll håller jag på med adressändring, packa inför helgen och bara ta det lugnt samtidigt. Helgen är fullspäckad för min del. Jag och Martin ska ses imorgon kväll efter våra jobb och på lördag blir det en heldag på Jysk, Ikea och i lägenheten.. mycket ska hinnas med innan vi flyttar :)
 

INSTA PICS

Här är mina senaste bilder från instagram. Jag försöker uppdatera där så mycket som möjligt.
Följ mig gärna där @Linneaakarlsson_

JUL MED ERNST

Gokväll alla fina!
Först och främst vill jag bara tacka för alla fina kommentarer om min och Martin flytt som alltså sker om åtta dagar. Känns helt sjukt men tror det kommer pirra i magen när flyttlastet är påväg till Småland. Nu ska jag bara hitta tid till att packa allt, jobbar ju som sagt hela veckan ut så packningen får ske ungefär en dag innan jag flyttar.. hur jag nu ska hinna det!
 
Har jag i alla fall hunnit med ett träningspass med mamma alla redan. Har fortfarande mjölksyra i armar och ben, jäklar vad hon körde med oss!
Ikväll myser jag till det i rummet med tända ljus, julgodis och Jul med Ernst. Perfekt slut på denna onsdagen.
 

VI HAR GÅTT OCH BLIVIT MED LÄGENHET!

Gah vad glad jag är, eller vi båda är.. Jag & Martin. Kontraktet skrevs under igår och nu har vi nycklarna i handen för att vänta på att få flytta in i vår lilla mysiga tvåa som vi gått och skaffat oss. Det känns helt obeskrivligt att äntligen flytta hemifrån och få bli sambo med den mest underbaraste personen jag vet!
 
Flyttlastet går om redan 8 dagar så ni kan nog förstå hur mycket vi längtar. Den 27 December går alltså jag och blir sambo med Martin men inte nog med det, kommer flytta hela 10 mil ifrån Halmstad, mina vänner och min fina släkt och familj. Men det kommer inte ändra någonting. Om 8 dagar går jag och bli Smålänning istället för Hallänning, galet vad jag längtar!!
 

Vi två i somras, jag & min blivande sambo 

JULKLAPPSBYTE & KVÄLLSFIKA

Nu har jag gjort mig i ordning inför kvällen. Ikväll ska jag träffa mina favvotjejer. Det blir julklappsbyte och kvällsfika hemma hos Emmy. Ska bli super mysigt och det är väldigt förväntansfullt, jag hoppas dem gillar mina julklappar :) Hihi
 

MADAGASKAR 3

I helgen kollade jag och Martin på Madagaskar 3, en film vi velat se sen den gick på bio. Och så bra den var, otroligt rolig film att vi satt och skrattade precis hela tiden. En riktig höjdare faktiskt!
 
Den handlade i vilket fall om att hela gänget är i Afrika men lejonet Alex längtar hem till sitt Central Park Zoo i New York. Efter lite övertalning går hans Zoo-vänner Marty, Glorida och Melman med på att hjälpa Alex att återvända.
Mer tänker jag inte berätta utan jag tycker ni ska ta och se den roliga filmen!
 

FRÅN VITT TILL GRÖNT

Godmorgon världen!
Hoppas ni har sovit gott, det har verkligen jag kan jag säga er. Var riktigt trött när klockan ringde i morse och sur blev jag när jag såg att precis all snö är borta.. så himla typiskt. Jag som ville ha en vit jul i år. Jag hoppas verkligen att det hinner falla ny snö här i Halmstad innan Julafton!
Idag jobbar jag ett lika långt pass som jag gjorde igår. Halv åtta - fyra, och ikväll ska jag träffa mina favorit tjejer, Emelie & Emmy för lite tisdagsmys med julklappsbyte och fika 
 

JULGODIS: ROCKY ROAD

I Fredags var mamma och min syster duktiga och gjorde julgodis här hemma. Det blev både Rocky Road och Choklad Kola, mums! Tänkte lägga ut receptet på Rocky Road. Ni som vet är är Rocky Road ett super lätt julgodis att göra, finns inga konstigheter alls!
 
Svårt att säga hur mycket Jordnötter, Polly och Marchmallows ni ska ta. Ta själva hur mycket ni vill ha i eran chokladsmet. Och ni behöver självklart inte ha just detta i eran smet. Utan ta det som ni själva är förtjusta i.
Ingredienser:
* 400 gram mjölk choklad
* Polly
* Jordnötter
* Mini marshmallows

Gör såhär:
Smält chokladen på låg värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten.) Grov hacka eventuellt ingredienserna så det inte bli så stora bitar, och blanda sedan det i chokladsmeten. Lägg ut formar på en plåt eller på en bricka, och klicka sedan ut lite smet i varje form.
Låt det svalna innan ni kan börja äta det goda julgodiset.
 

SISTA JOBBVECKAN INNAN JUL LEDIGHETEN

Godmorgon!
Är pigg och glad denna morgon. Kanske det beror på att det är sista veckan på mitt jobb innan jul ledigheten. Jag tycker det är bli skönt med extra lång jul ledighet och det behöver jag faktiskt. Dels för att jag och Martin verkligen inte hinner ses någonting nu för tiden när han jobbar i Småland och jag här nere i Halmstad, men under jul ledigheten kommer vi har så himla mycket tid för varandra.
 
Men snart blir det ändring på det.. och snart kommer ni får veta en väldigt stor sak, överraskningen berättar jag förmodligen nu i veckan!
Hoppas ni får en riktigt bra måndag i vilket fall och en bra start på en ny vecka!
 

MINA PRESENTER FRÅN JULKLAPPSLEKEN

Det var detta som jag hade turen att vinna på julklappsleken i fredagskväll. Jag hade en väldigt mysig kväll hemma hos Emelie med henne, Martin och ett gäng fina vänner. Emelie bjöd på go fika så som godis, skumtomtar, glögg, pepparkakor, lussebullar, julmust och så mycket mer!
Jag och Martin hade verkligen turen när vi spelade julklappsleken, då vi fick flest julklappar. Och så bra julklappar vi fick, vi kommer verkligen ha nytta av så många klappar utav alla dem fina vi vann :)
 
Men detta fick då jag.. Ett ljus, ljusfat, smörknivar, äppeldelare, bakistabletter, stjärtlapp, tic-tac-toe spel och geisha

ALLA JULKLAPPARNA ÄR KLARA FÖR DEN STORA DAGEN

Alla mina julklappar är klara och färdig inslagna. Detta året blir det mycket rött, vitt och lite smått utav silver och guld. Jag är faktiskt nöjd med årets inslagningar också, och jag tycker det är riktigt roligt att slå in både julklappar och andra presenter.
Det känns i vilket fall skönt att alla klapparna är klara så nu behöver jag inte tänka mer på det, nu är det snarare mer fokus på flyttningen!
 

3 ÅR & 10 MÅNADER

Idag firar jag och min älskade Martin månadsdag. Så ikväll har vi planerat in en myskväll hemma hos honom. Godis, levande ljus och en bra film. Kommer bli en perfekt kväll med min perfekta kille! 
 

KALAS FÖR MORMOR

Nu är både jag, Martin och hela familjen redo för Kalas hemma hos Mormor. Hon fyllde år igår så i eftermiddag firar vi henne med Smörgåstårta och presenter. Det ska bli så himla mumsigt och mysigt. Grattis igen Mormor!
 

KLAPPARNA ÄR INSLAGNA

Nu har Martin kommit hit och vi har haft tacosmys med min mamma och syster. Om ungefär en timma ska vi åka hem till Emelie, där vi är ett gäng som ska samlas för att ha lite fredagsmys/fika/leka julklappsleken.
Ska bli väldigt mysigt faktistk och vi alla tycker det är så himla roligt så jag ser verkligen fram emot kvällen. Mina klappar är inslagna och redo för kvällen, precis lika redo som vad jag är. Haha.
 

SMÄRTA

Fyf*n vilken smärta. Idag stannar jag hemma från jobbet för att vila upp mig. Har en otrolig smärta i magen att jag knappt kan stå upp eller röra mig.. det känns verkligen att jag har ett speciellt preventivmedel för de gör nämligen så att jag får dubbel mensvärk.
Nu ska jag sluta klaga, ska sätta på en film och små äta på min apelsin krokant i hopp om att det blir bättre.
 

LUCIA

Glad Lucia, på er!
Jag är redan på jobbet denna morgon men slutar redan vid 13 idag med. Känns skönt faktiskt! I eftermiddag blir det ett träningspass med mamma innan jag får slappa för kvällen.
Lägger upp två bilder från gårkvällen då jag, familjen och Emmy var och kollade på Lucia. Min syster var med och gick så självklart ville vi dit för att kolla.
 

LUCIATÅG

Gokväll! Ikväll är det lucia dags för mig och min familj. Det är nämligen så att min syster ska gå och sjunga i luciatåget på min gamla skola. Så självklart ska vi dit och kolla på henne och alla de andra som går i tåget. Jag tycker lucia är en otroligt mysig högtid och jag lyssnar mer än gärna på alla lusselåtar.
Kameran hänger självklart med så några lucia bilder kommer kanske upp här lite senare!
 

EN SVÄNG PÅ STAN

Nu har jag slutat jobbet. Känns rätt så skönt att sluta redan vid 13 idag, riktig lyx faktiskt. Sitter i vilket fall på jobbet nu och äter lunch och snart ska jag straska bort till centrum och möta upp Emelie där. 
Vi ska gå i affärer, kolla efter julklapp till hennes kille och bara ha det bra. Umgås som bästa vänner ska göra!
 

NEW IN - TRANSPARENT TOPP


MYS FRAMFÖR JULKALENDERN

Gokväll! Har nyligen kollat på Julkalenden med mamma och syster. Så bra den är enligt oss alla! Och just nu är det spännande också, längtar efter morgondagens avsnitt.
Resten utav kvällen ska jag bara spendera framför tvn i sängen, bara slappa med andra ord. Imorgon jobbar jag ett kort pass på jobbet vilket jag verkligen behöver med tanke på att jag redan jobbat 19 timmar på två dagar.
 

FREDAGSKVÄLLEN I ULLINGE

Här kommer några bilder från hotellrummet från Ullinge Hotell. Vi kom dit lite senare än planerat vilket gjorde att vi hade ungefär en timma på oss för att göra oss i ordning inför kvällen, vilket resulterade till några snabba bilder från fredagen.
Vi började i vilket fall kvällen i en utav Martins chefs hotellrum där alla samlades för lite snack och ett glas vin. Efter det gick vi ut till en stor vedbrasa som låg inne i en stuga, där det serverades glögg.. super mysigt.
 
Därefter gick vi in till restaurangen där vi började med att beställa in lite dricka och sen påbörjade vi julbordet. Jag och Martin gick faktiskt hela 3 gånger och hämtade mat, så kan säga er att mätta blev vi verkligen.
Efter det goda julbordet fortsatte vi kvällen nere i källaren för musik, pilkastning, biljard, god dricka och ett härligt gäng, super trevlig fredag!
 
Att jag och Martin alltid lyckas stöka ner, haha.

TISDAG 11 DECEMBER 2012

Efter en god frukost är jag just nu på jobbet. Började halv åtta idag och jobbar till klockan fyra i eftermiddag. Efter jobbet ska jag ta bussen och möta upp mamma och syster, för att duscha. Och därefter hem direkt. Jag måste hinna städa rummet idag. Tänkte göra det igår egentligen men jobbade ju som sagt över ett antal timmar, så ska försöka hinna städa ikväll istället.
Annars så får ni ha en riktigt bra tisdag :)

10 TIMMARS JOBB

Det blev ganska mycket övertid idag på jobbet, så sammanlagt blev det ett 10 timmars pass. Så kan säga att jag är grymt trött nu ikväll. Ska ta och tvätta av sminket nu och sen bara slappa tills jag ska nana.
Imorgon jobbar jag mellan 7.30-16.00, så måste vara utvilad!
 

JOHAN FALK, DE 107 PATRIOTERNA

De 107 patrioterna heter andra filmen ur Johan Falk serien. Det var faktiskt ett tag sedan jag och Martin såg denna. Typiskt nog råkade vi se denna före första filmen.. haha. Men om jag minns rätt så tyckte vi båda att denna var helt okej. Det finns så mycket bättre Johan Falk filmer, sedan så var inte Frank med i denna heller. Vilket gör att jag inte tycker den är lika bra som de andra han är med i.
Men snart så ska vi se den tredje och den har jag höga förväntningar på, hehe.
 

SÖNDAG KVÄLL

Gokväll på er!
Jag är precis hemkommen från en kväll hos Emmy med henne och Emelie. Vi kollade Solsidan och smaskade på lite clementiner, pepparkakor, melon och lite annat smått och gott.
Tänkte bara kika in här och skriva ett snabbt inlägg. Hade tänkt hoppa i säng nu och sova för imorgon börjar jag halv åtta på jobbet.
 
Min helg har i vilket fall varit hur bra som helst. Julbordet var toppen och alla Martins kollegor var helt underbara, förstår att Martin trivs så pass bra som han gör. Kvällen hos pappa i lördags var hur bra som helst med mina småbröder men helgens höjd punkt var nog dagen idag. Men den karamellen håller jag på ett tag till och mer får ni veta i veckan!
Sov sött för det ska jag göra :)
 
En bild från i helgen

T U R K I E T - T A K E M E B A C K !

Som jag saknar detta underbara och varma land. Hade kunnat göra vad som helst för att få åka dit just nu, så bra vi hade det där.. jag, mormor och syster!

MYSPYS LÖRDAG MED SMÅBRÖDERNA & MARTIN

Nu är jag och Martin hemma hos pappa. Pappa och Mia har precis åkt iväg på julbord så ikväll ska jag och Martin passa mina småbröder. Vi hade tänkt åka och beställa hem pizza som vi kan äta på och även åka inom affären för att handla lite gott godis, som vi kan ha att mumsa på under kvällen. 
Så ikväll blir det en riktig myskväll med mina fina killar!
 

GLÖGGSET FRÅN VILLAGE

Det var detta som låg i mitt paket från Village. Jag och Martin hade beställt ett glöggset därifrån med 8 stycken koppar och 2 stycken skålar som man kan ha russin och mandel i. Vi är så himla nöjda som jag redan sagt och vi tyckte att dem var riktigt söta och enkla. Nu är det endast en glöggkanna eller något liknande som man kan värma på/ha glöggen i, men det får väl bli nästa års jul letande! hihi
 

PÅVÄG HEM FRÅN EKSJÖ

Just nu sitter vi i bilen påväg hem från Eksjö. Gårkvällen på Hotell Ullinge var fantastisk och det var hur gott som helst med julbord och några glas vin. Martins kollegor var riktigt trevliga och likaså deras respektive. Så jag är hur nöjd som helst med min fredagskväll.
Nu är vi i vilket fall påväg hem till Martin för lunch hemma hos honom med hans fina familj och två släktingar från Göteborg som är där. Därefter åker vi vidare hem till pappa för att spendera lördagskvällen med mina småbröder.
 

JULKLAPPSTIPS

Till er om inte gjort klart era julklappar ännu och som inte har någon aning om vad man kan köpa till sina nära och kära, kommer här en bild på lite julklappstips till er.
Jag själv är klar med alla mina julklappar redan och det känns riktigt skönt faktiskt. Även om jag tycker det är mysigt att gå och julhandla.

LEDIGA FREDAG

Godmorgon!
Idag är det fredag vilket innebär att jag är ledig idag. Jag tog ledig från jobbet i början av veckan och som tur så fick jag ledig också. För att idag ska jag till Småland fast det är inte senare förens i eftermiddag jag ska det. Men eftersom jag inte har någon bil idag så ska jag åka hem till Martin först så ska hans snälla pappa köra mig upp till Anderstorp.
 
Det är nämligen så att jag ska möta Martin utanför hans jobb vid 16 och då ska vi köra direkt upp till Eksjö. Där kvällen och natten kommer spenderas med Martin, hans kollegor och deras respektive. Hans företag bjuder på julbord, dricka och övernattning på ett hotell som vi ska vara på.
Jag ser verkligen fram emot kvällen och tycker detta ska bli hur roligt som helst. Nu är det bara dags att packa väskan och bestämma sig vad man ska ha på sig ikväll :)
 

DECEMBER MYS

Har äntligen kommit in i värmen. Har gjort i ordning en stor kopp julte till mig själv. Måste göra något för att få mig varm igen efter att ha traskat runt i snön utanför.
Men jag ska inte klaga.. jag tycker det är hur mysigt som helst. När det knarrar under skona från all snö och när man får värma varandra ute i kylan.
Nu ska jag dricka mitt te och kika på dagens avsnitt utav julkalender.
 

SISTA JOBBDAGEN INNAN HELGEN

Godmorgon! Tänkte bara kika in här snabbt och önska er en fin dag. Idag jobbar jag min sista dag innan jag tar helg, för imorgon har jag tagit ledig och då åker jag iväg till småland.. men mer om det ikväll eller imorgon bitti!
Vid 13 får jag helg och då slutar jag alltså jobbet. Hoppas ni i vilket fall får en fin dag och att ni har ett lika fint vinterland utanför fönstret som vad jag har!
 

VILLAGE PAKET

Titta vad som kom hem till mig innan idag. Ett paket från Village som jag och Martin valde ut tillsammans i butiken när vi var på julskyltningen. Fast allt fanns inte hemma så vi gjorde en beställning på nätet istället, som vi sen kan ha tillsammans när vi flyttar ihop. Vi är så nöjda och glada med innehållet och bilder på det kommer komma upp så småning om, så håll utkik :)
 

NYTT PYJAMAS SET

På julskyltningen i söndags var vi inom Gina Tricot och där fann jag mitt nya pyjamas set. Det fick bli ett par pyjamas byxor, ett linne och två pas mysiga strumpor. Linnet kommer jag tyvärr inte använda nu i denna årstiden, blir rätt kallt att bara gå runt med ett linne om kvällarna med tanke på att jag är väldigt frösen utav mig. Men till våren och sommaren kommer det bli perfekt att använda det.

 

FEM TIMMARS PASS PÅ JOBBET

Hejsvejs! Ville bara kika in och önska er en fin onsdag. Tänk att halva veckan snart är gjord, skönt. Fast det var den för min del igår.. har tagit ledig på fredag men mer om det berättar jag senare i veckan.
Sitter i vilket fall på bussen på påväg till jobbet. Idag har jag ett kort pass framför mig, puh vad skönt. För igår var det galet stressigt och allmänt kaos på jobbet. Slutar vid 1 idag och då ska jag raka vägen hem och duscha hos mormor.
 

KVÄLLSPROMENAD I KYLAN

Nu ska jag dra på mig vinterjackan, skor, mössa, halsduk och vantar. För alldeles strax kommer Emelie hem till mig och då ska vi ge oss ut i kylan på en vinterpromenad. Ska bli himla mysigt, speciellt när det var över en vecka sen vi sågs sist! 
 

JOHAN FALK, SPELETS REGLER

I Helgen kollade jag och Martin på första Johan Falk fimen ur deras nya serie, och denna hette Spelets regler. Vi båda tyckte att Spelets regler var sjukt bra och den var väldigt spännande. Enligt mig är inte en Johan Falk film lika bra utan Frank Wagner, snyggingen själv. Jag tycker att filmerna blir så himla mycket bättre när han är med. Kanske därför jag tyckte Spelets reglar var riktigt bra, eftersom han var med.. haha.
 

TUESDAY MORNING

Godmorgon. När jag vaknade i morse låg fortfarande snön kvar på marken. Det är ett riktigt fint vinterland utanför fönstret och så glad jag blir. Jag tycker snö är så otroligt mysigt men kylan är inget att hurra för. 
Nu ska jag göra mig en god frukost innan jag hoppar på bussen till jobbet. Idag jobbar jag ett åtta timmars pass på jobbet, klockan åtta-fyra. Efter jobbet ska jag direkt hem innan det blir en vinterpromenad med Emelie.

NU KÖR VI!

Ikväll är det sista träningen innan juluppehållet börjar, så nu kör vi!
 

IGÅRKVÄLL VAR DET JULSKYLTNING

Igårkväll var som sagt jag och Martin på julskyltning här i Halmstad. Det var en perfekt decemberkväll på stan. Kylig kväll med julmusik på torget, glöggmugg i handen, julbelysning mellan huset och även i träden, glada människor och sen blev det även lite julhandlande för bådas del. Mysig stund på stan med min urmysiga pojkvän!
 

EN NY ARBETSVECKA

Måndag igen och en ny arbetsvecka är här. Jag kommer jobba hela veckan vilket känns skönt. Även om det inte är heltid så känns det bra att få ihop några timmar i veckan, bättre än ingenting.
Idag arbetar jag i vilket fall mellan halv åtta och halv ett. Rätt skönt att sluta vid halv ett faktiskt, då har man precis hela dagen på sig att hitta på saker!
 

HEMMA FRÅN JULSKYLTNINGEN

Gokväll! Nu är jag hemma från julskyltningen. Jag och Martin tog bilen in till stan efter middagen hemma med familjen. Det var riktigt kyligt väder, men väldigt mysigt. Tror det var runt 6 minus och tyckte så synd om Martin som råkade glömma vantarna hemma. Men efter ungefär en timma på stan kände vi oss klara.
På bilden nedan ser ni mina nya pyjamasbyxor jag handlade på stan nu ikväll, så himla mysiga!
 

SOFI FAHRMAN & JULIA FORS - BODYLICIOUS

Det var denna boken som låg i mitt paket. Jag har faktiskt börjat lästa den redan och jag kan säga er att jag är helt fast. Dem har skrivit en väldigt inspirerande bok så det tog mig inte alls lång tid för att komma till sidan 25. Det bästa med denna boken tycker jag, är att det är sund träning och man får äta vad man vill bara men förbränner det under dagen.
Den ger många bra tips på mål, träning och sen är det mängder med peppande tränings bilder. Så klicka hem denna ni också!
 

FÖRSTA ADVENT

Godmorgon! Idag är det första advent vilket jag tycker är hur mysigt som helst. Martin och jag ställde klockan på halv nio i morse för att kolla på dagens avsnitt utav julkalendern. När vi vaknade märkte vi även att snö har kommit till Halmstad under natten, och så glad jag blev!
Nu är verkligen julkänslan på topp, även om det inte är mycket snö vi fått. Nu ska vi göra en god frukost innan vi åker på jakt efter en grej som vi förmodligen ska köpa och som vi isåfall kommer ha med oss till vår framtida lägenhet :)
 

PAKET TILL MIG

Titta vad jag fick hämta ut på posten igår. Jag brukar bokstavligt talat aldrig handla böcker.. men denna boken har jag velat ha sen jag såg att den skulle komma ut. Och nu är den min, ska genast börja läsa i den! Visar innehåller imorgon så håll utkik :)
 

1:A DECEMBER

Tänk att det redan är December månad. Tiden går så sjukt snabbt nu för tiden och man hinner knappt med. Jag själv tycker att det är riktigt mysigt att det är December alla redan. Jag längtar något fruktansvärt till julen.. allt är så otroligt mysigt men det enda som fattas är snön!
 
Förra veckan så fick jag och min syster en varsin julkalender utav mamma, hihi. Och detta året kom hon hem med en Hello Kitty till oss, så himla söt! Så ikväll till årets första avsnitt på julkalendern ska jag öppna första luckan och dricka glögg med familjen & Martin